כרמים

ייצור יינות איכות, ברמה הגבוהה ביותר בה ניתן לייצר יין בארצנו, הינה אחת המטרות העיקריות המנחות את היקב עוד מיום הקמתו.

לצורך שמירה על עקרון זה, כרמי היקב נבחרו בקפידה ושוכנים באזורי הגידול המובחרים בארץ לייצור ענבי איכות.

הכרמים מפוזרים במספר אזורים ובעיקרם הגליל העליון והרי יהודה. התוצאה היא קבלתם של יינות מטרוארים שונים והאפשרות ליצירת ממסכים מרתקים וייחודיים, תוך שמירה על איכות ללא פשרות.

יינן היקב מוביל את תהליך ואופן גידול הענבים ושולט ברמת היבול של הכרם.

ענבי היקב, נבצרים באופן ידני-סלקטיבי, דבר המבטיח איכות טובה, מתן תשומת לב לכל ענב וקבלת יין נפלא בסוף התהליך.

 

כרם גלעד – כפר יובל

גובה הכרם: 350 מ' מעל פני הים.

זנים: קברנה סוביניון, מרלו, סירה, שיראז, גוורצטרמינר.

סוג אדמה: בזלתית וטרה רוסה.

מאפיינים: כרם המאופיין באוויר הקר המגיע מהחרמון ולבנון ובהפרשי טמפרטורות גבוהים בין הימים ללילות, דבר המאפשר הבשלה טובה ומלאה של הענבים.

 

כרם צבעון

גובה הכרם: 700 מ' מעל פני הים.

זנים: קברנה סוביניון, קברנה פרנק, סירה.

סוג אדמה: חרסיתית עם אבני נחל גירניות.

מאפיינים: כרם אורגני ביו-דינאמי, ממוקם במורדות הר מירון, המניב ענבים עם טעמים עשירים מאוד, הבשלות ארוכות ואופטימליות.

 

כרם בן זמרה

גובה הכרם: 850 מ' מעל פני הים.

זנים: סוביניון בלאן.לשקול להוסיף סוביניון בלאן מקורה."

סוג אדמה: בזלתית.

מאפיינים: מיקום גבוה, טמפרטורות קרירות. הכרמים בוגרות מאוד דבר המאפשר קבלת טעמים עשירים וגוף לענב. אופטימלי לגידול ענבים ליינות לבנים איכותיים.

 

כרם ניר – מטע

גובה: 650-750 מ' מעל פני הים.

זנים: קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו, פטיט ורדו.

סוג אדמה: גיר וטרה רוסה.

מאפיינים: כרם מבודד עם מיקרו-אקלים מעניין של טמפרטורות נמוכות, מושלג בתקופת החורף ואוויר יבש מאוד. תכונות אלו עוזרות במניעה טבעית של מחלות ושומרות היטב על הגפנים.

 

כרם צובה

גובה: 730 מ' מעל פני הים.

זנים: מרלו.

סוג אדמה: גיר וטרה רוסה.

מאפיינים: שילוב של גובה הכרם, כיווני הנטיעה וטיפול מסור בגפנים, מניבים מרלו אופייני שמשיג תוצאות פנטסטיות.